LVT podovi su najkvalitetnija vrsta vinil podova i oponašaju izgled podnih obloga višeg cjenovnog ranga, po vrlo pristupačnim cijenama.

Raznovrsna ponuda

U ponudi se nalaze LVT podovi u imitaciji pločica, drvenih obloga i kamena. LVT podove odlikuje prirodni izgled, jednostavna ugradnja i visok stupanj udobnosti.

LVT odolijeva svim pritiscima

LVT pod je čvrst, te pruža ugodnu temperaturu i  osjećaj  pod nogama nezavisno od vremenskih prilika. Vinil je otporan na kratkotrajna izlaganja vodi, što ga čini savršenim za kuhinje ili druge prostore sa velikim prometom, kao što su dnevne sobe, hodnici, kancelarije i interijeri ugostiteljskih objekata.

LVT pod nudi izdržljiv, zaštitni gornji sloj koji odolijeva ogrebotinama, oštećenjima i mrljama, izuzetno se lako čisti što ga čini savršenim za užurban životni stil vaše obitelji.

Mali troškovi održavanja

LVT podovi ne samo da spadaju u povoljniju opciju, nego če i troškovi održavanja biti veoma mali – jer ukoliko bude potrebe za zamjenom djela podne obloge, zamjena je jednostavna i ne košta puno.

Luksuzni vinil podovi – dizajn i izdržljivost

Podovi od LVT-a ili luksuzni vinil podovi su vinilne podloge napravljene od različitih slojeva koji ih čine jednim od najtrajnijih i najsvestranijih materijala za podove.

Luksuzni vinil podovi nude najviši nivo dizajna i izdržljivosti koji je dostupan u kategoriji vinil podova. Ovaj materijal je napravljen za zaštitu poda, posebno u prostorijama koje imaju veliki promet. Luksuzne vinil podne obloge su odličan izbor za one koji ne žele da se vežu za jedan izgled, već žele da vremenom mijenjaju dizajn prostorija.

Isplativost LVT-a

Cijena LVT-a je toliko pristupačna da ćete se morati zapitati zašto ih niste kupili prije. Ne samo što je LVT izuzetno isplativa opcija za pod, već je i luksuzna vinilna obloga odlična alternativa drugim materijalima za podove koje može oponašati, poput tvrdog drveta.

LVT podne obloge – ugradnja

Nakon što odaberete svoje  LVT podne obloge, postoji nekoliko različitih mogućnosti ugradnje koje možete odabrati. Preporučujemo da pronađete stručnu osobu za podove koji će vam pomoći u postavljanju. Međutim, LVT podne obloge spadaju u vrstu koja je jedna od najjednostavnijih za ugradnju, što znači da uz pravilne instrukcije, postavku možete izvršiti i sami.

Karakteristike LVT podova

LVT podovi su dostupni u imitaciji drveta, pločica i kamena. Tradicionalni LVT drveni podovi su u potpunosti vodootporni. LVT podovi od porculana i keramičkih pločica otporni su na habanje i bit će izuzetno izdržljivi. Višeslojni kameni LVT podovi su takođe vodootporni i lako se čiste.

Održavanje LVT podova

Kada je u pitanju održavanje LVT podova, sve što je potrebno je da samo obrišete  površinu bez obzira na nered koji se nalazi na podu.

Životni vijek

Luksuzni vinil podovi imaju prosječan životni vijek od 25-30 godina. Ovi podovi mogu izdržati velike potrebe komercijalnog poda, a da pritom ne izgube na elegantnom izgledu. Luksuzni vinil podovi su savršena opcija za sve koji traže dugotrajni materijal za podove za sve prostore u vašem domu.